UnionPay Otvara Granu U Srbiji

Najveći kartični Sistem na svetu, kineski “China Union Pay” I Narodna Banka Srbije potpisale su Memorandum o razumevanju kojim se utvrđuju uslovi o budućoj saradnji srpskog kartičnog Sistema “Dinacard” i, već spomenutog, kineskog. Ovaj dogovor je potpisala guvernerka Narodne Banke Srbije, Jorgovanka Tabaković i predsednik ove kineske kompanije Shi Wenchao.

Ova saradnja znači da će se u vrlo bliskoj budućnosti “UnionPay” kartice izdavati u Srbiji kao i to da će se izdavati i zajednička “DinaCard-UnionPay” koja će moći da se koristi u inostranstvu. Takođe, specifična tehnologija “UnionPay” kartice će moći da se koristi u sistemu “DinaCard”.

Ovaj ugovor će biti pokrenut praktično najkasnije za šest meseci.

Velika prednost koju će Srbija dobiti zahvaljujući ovoj saradnji je u tome što će u budućnosti srpskim državljanima biti omogućeno da skoro svuda u svetu koriste “DinaCard”. Konkretno, reč je o 160 zemalja.

S druge strane kineski turisti će takođe imati benefit od ovog dogovora. On se ogleda u tome što će oni moći svoje kartice da koriste u Srbiji, i to uz visoku efikasnost, niske troškove I potpuno bezbedno.

Ono što je posebno interesantno, a vezano za “UnionPay” kompaniju je da oni koriste visoku IT tehnologiju koja korisnicima omogućava korišćenje kartice i plaćanje putem mobilnih telefona.

Na ovaj način će “DinaCard” Sistemu biti na raspolaganju najsavremenija tehnologija za plaćanje kao i podrška globalnog lidera u kartičnom poslovanju čija privatna mreža obuhvata više od 41. miliona trgovačkih lokacija sa preko 10 miliona online trgovaca. Takođe obuhvata 2,1 milion bankomata u 160 zemalja sveta.

Ovaj kineski Sistem plaćanja je osnovan 2002. godine, a danas predstavlja najzastupljeniji kartični Sistem u svetu sa preko 6,5 milijardi izdatih kartica što predstavlja preko 50 posto svetskog tržišta. Kada je reč o beskontaktnim karticama ovaj Sistem ima učešće od čak 75 posto u globalnom tržištu.

Spread the word. Share this post!