Obradović otvorio “Školski dan” na sajmu

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović otvorio je juče tradicionalni “Školski dan” na 56. međunarodnom sajmu knjiga. “Školski dan”, koji se tradicionalno održava od 2005, posvećen je organizovanim posetama učenika, studenata, nastavnika i profesora, za koje izdavači pripremaju poseban i sadržajan program. “Sajam je prilika da vidimo šta sve naše obrazovanje, nauka, kultura i umetnost imaju, ali i da vidimo šta nude druge zemlje”, rekao je Obradović i poručio svim posetiocima sajma da ne odu kući bez bar jedne knjige našeg nobelovca, Ive Andrića.
Od ove godine, deo atmosfere sa 56. međunarodnog beogradskog sajma knjiga mogu da osete stanovnici čitave zemljine kugle, ma koliko udaljeni bili, pošto je putem video striminga, obezbeđen direktan prenos svih dešavanja u sali “Borislav Pekić”, saopštio je Organizacioni odbor sajma. Prenosima se pristupa putem veb sajta Sajma knjiga www.beogradskisajamknjiga.com, a organizatori su se opredelili za salu “Borislav Pekić” pošto se ona nalazi među štandovima stranih izlagača i u njoj se održava niz interesantnih sajamskih programa.
Izdavač 2011. je, prema oceni žirija 56. beogradskog Međunarodnog sajma knjiga, “Fabrika knjiga” iz Beograda. Za izdavački poduhvat proglašeni su “Stripovi koje smo voleli” izdavača “Omnibus”. U kategoriji dečje knjige, nagrađena je knjiga “Rusvaj” Igora Kolarova u izdanju “Booklanda”. Specijalno priznanje žiri je dodelio knjizi “Povijest gej i lezbijskog života i kulture” izdavačke kuće “Red box” koja je objavljena u saradnji sa zagrebačkim izdavačem “Sandorf”.

Spread the word. Share this post!